Høydepunkter fra Aqua Nor 2023

Årets Aqua Nor har levert over all forventning! Takk til alle utstillere og til dere som har besøkt messen. Det har vært et yrende messeliv og vi har satt nye besøksrekorder samtlige dager. Hallene har vært meget godt besøkte, samtalene har vært gode, og vi har hatt spennende foredrag, debatter og diskusjoner på messen.

Daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre, og messesjef Kari Steinsbø, oppsummerer Aqua Nor 2023 slik:

– Det er flere ting som oppsummerer årets Aqua Nor. Vi har hatt en fantastisk stemning på årets messe – og vi ser at alle har nytt messedagene. Mange har signert store avtaler – og det understreker Aqua Nor sin rolle som næringens viktigste møteplass – en plass for både «business and pleasure«. I år har vi også merket oss at nivået på standene har vært veldig bra, og vi setter pris på at så mange har lagt ned mye arbeid i sin stand, og dermed gjør Aqua Nor enda bedre.»

Se live-sendingene fra Aqua Nor – gjenopplev høydepunktene fra messen

Arne Hjeltnes og Karen Kirstine Østerhus har ledet oss gjennom spennende live-sendinger fra messen alle dager. Se de mange debattene og foredragene, messevandringen med besøk på ulike stander og intervjuer med besøkende på messen.

Den digitale messen har hatt rekordbesøk, og vi ser at flere og flere bruker plattformen aktivt. Den digitale messen er åpen helt til 31. mai 2024 – så benytt mulighetene til å prate med alle de digitale utstillerne og holde kontakt med nettverket ditt. Alle med billett til messen har tilgang til messeplattformen.

Noen høydepunkter fra messedagene

Her kan du ta en titt på noen av høydepunktene fra messen – dag for dag. Se også en video med noen av messehøydepunktene:

Mandag – Aqua Nor-konferansen

På mandag ble fagkonferansen «More food from the oceans. Contributing to the green shift through expanding aquaculture production” arrangert på Clarion Hotel Trondheim. Konferansen var fylt opp med folk – og vi er veldig fornøyde med oppmøtet. Takk til alle engasjerte publikummere og dyktige foredragsholdere.

Tirsdag

Åpningen av Aqua Nor ble markert med en storslått åpningsseremoni, der fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran åpnet årets messe.

Blant høydepunktene denne dagen var en spennende debatt om «lakseskatten» og den storslåtte åpningen av den skotske paviljongen – der det ikke ble spart på kruttet, med både sekkepipemusikk og god mat.

Les sakene som dekker noen av høydepunktene fra tirsdagen:

Onsdag

På andre messedag tittet sola frem, og været ble strålende. Med 9 013 besøkende satt vi også rekord for antall besøk på en messedag. Forskningstorget hadde en rekke spennende foredrag, vi hadde en interessant debatt om offshore fiskeoppdrett, og i god tradisjon ble det gjennomført en rekke dåper på Skansen.

Folka i Smia Fiskerestaurant hadde også dette å si om dagen:

– Nå har vi vært på Aqua Nor og Nor-Fishing og servert vår berømte fish & chips og klippfiskeburgere i 8 år – og aldri har vi sett så mange folk. Køen til servertingsteltet vårt har aldri vært så lang, og aldri har vi hatt bedre omsetning.

Sjekk ut noen av høydepunktene fra dagen:

Torsdag

Årets siste messedag ble, blant annet, preget av en hel rekke prisutdelinger. For eksempel ble det delt ut pris for beste stand, innovasjonspris-vinneren ble annonsert og vinnerne av Student Camp ble kåret.

Ta en titt på hvem som vant de forskjellige prisene under årets messe.

Ta en titt i nyhetsarkivet for å se alle nyhetssaker.

Tusen takk for fantastiske dager på Aqua Nor til alle utstillere, besøkende, samarbeidspartnere og seere!