Vinnerne av Aqua Nor Student Camp 2023!

Vinnerne av Aqua Nor Student Camp 2023!

24. august 2023  ·  Ukategorisert

25 dyktige studenter har i år deltatt på Student Camp under Aqua Nor. Her har de blitt delt inn i grupper og jobbet med en caseoppgave knyttet til temaet «Grønn framtid for blå mat». Mange spennende oppgaver ble lagt frem for juryen, men til slutt var det disse fem studentene som stakk av med seieren – og en premie på 10 000 kroner.

Det er første gang Aqua Nor Student Camp arrangeres, og interessen har vært stor. Som deltaker på Student Camp får studentene være med på messen, få et innblikk i næringen, jobbe sammen i grupper, bli kjent med potensielle arbeidsgivere og andre studenter, og lære masse nytt.

Vinnergruppa

  • Alina Noor (Master i Akvakultur, NMBU)
  • Muhammed Salih Salim (Master i Health Management in Aquaculture, NTNU)
  • Paula Alejandra Barco Alzate (Master i Industriell Økologi, NTNU)
  • Christoffer S. Bjønness (Master i Miljø- og landskapsgeografi, UiB)
  • Kamilla Eggen (Master i Havbruk (sivilingeniør), UiB)

Matavfall som fiskefôr

Oppgaven gikk ut på å finne en ny, uutnyttet ressurs som finnes i Norge, som kan inngå i fiskefôret. Gruppen kom frem til en sirkulær løsning på hvordan matavfall kan gjenvinnes og brukes som fiskefôr.

— Matsvinn og matavfall er en stor utfordring på verdensbasis, så vi tenkte «hvorfor ikke finne en måte å utnytte matavfall og bruke det til fiskefor?», forklarer Christoffer.

Innholdsrike dager med ny kunnskap

Studentene har hatt noen innholdsrike dager, og alle har jobbet intenst med sine presentasjoner.

Vi synes alle presentasjonene var utrolig bra, så vi tenkte hvem som helst kunne vinne. Derfor var det ekstra gøy når vi ble ropt opp som vinnere, forteller Paula.

— Vi har lært veldig masse ved å delta på Student Camp. Folk på messen har gitt oss gode innspill og kommet med sine tanker om ideen vår, og det har vært veldig fint å møte næringen på den internasjonale arenaen som Aqua Nor er. Vi har kost oss masse og det har vært en flott opplevelse å få være her, avslutter Kamilla.

Gratulerer så mye til vinnerne, og takk til alle studenter som har deltatt på årets Student Camp!

Se video av vinnerne her: