Lerøy Seafood Group vant årets Havbedrift for arbeidsklær til kvinner i havbruksnæringen

Lerøy Seafood Group vant årets Havbedrift for arbeidsklær til kvinner i havbruksnæringen

24. august 2023  ·  Ukategorisert

I forbindelse med årets Aqua Nor ble det i tradisjonen tro avholdt havfruetreff for dyktige kvinner i fiskeri- og havbruksnæringen. Også i år kåret de årets Havfrue, Havmann og Havbedrift – sistnevnte pris gikk til Lerøy Seafood Group for deres arbeid med å få på plass arbeidsklær til kvinner i havbruksnæringen.

For å vinne årets Havbedrift må bedriften fremheve havfruer og utmerke seg positivt i næringen.

— Prisen i år går til en av Norges største sjømatbedrifter, Lerøy Seafood Group. Bedriften får prisen for sitt arbeid og engasjement for å skape et trygt, inkluderende og utviklende arbeidsmiljø, står det i begrunnelsen til juryen.

Etter ønske fra ansatte i Lerøy, har de brukt posisjonen sin til å utfordre leverandørindustrien, og fikk med seg leverandøren Ahlsell på laget til å produsere arbeidstøy tilpasset kvinnekroppen.

— Nå skal kvinner få arbeidsklær de føler seg vel i. Dette er en seier for arbeidsmiljø og likestilling, til etterlevelse for andre i næringen, forteller Sanna Julié Rødsten Jacobsen, Kompetanserådgiver og Prosjektleder for Havfruenettverket.

Arbeidsklærne utstilt på Ahlsell sin stand under Aqua Nor

Torbjørn Johnsen, leder for fiskeri og havbruk i Ahlsell, synes det er veldig gøy å få være med på laget sammen med Lerøy.

— Jeg setter pris på at Lerøy har lagt press på oss for å få plass disse arbeidsklærne. Selvfølgelig skal kvinner i havbruksnæringen ha arbeidsklær tilpasset dem på lik linje som menn. Nå er klærne endelig på plass, og vi har de med oss her på standen vår under Aqua Nor. Det er skikkelig stas å vise de frem!

Se Torbjørn i Ahlsell vise frem arbeidsklærne her: