Faglig

Faglig innhold

Under Aqua Nor arrangeres en rekke seminarer, konferanser, presentasjoner, foredrag og debatter som bidrar til å holde de besøkende faglig oppdatert. Disse arrangementene er dels styrt av Stiftelsen Nor-Fishing, dels av utstillere, institusjoner og bedrifter. De fleste arrangementer er korte og kompakte, og de aller fleste er gratis å delta på.

Innovasjonsprisen, Miljøprisen og andre priser

Hvert år blir det delt ut forskjellige priser til aktørene i næringen. Stiftelsen Nor-Fishing etablerte i 2003 sin Innovasjonspris for å stimulere utstyrsleverandører og andre til nytekning og forbedringer. Innovasjonsprisen har opp gjennom årene bidratt til at vinnerne har kunnet lansere sine ferdige produkter og tjenester.

Fiskeridirektoratets Miljøpris deles ut til en produsent som har lansert miljøvennlige produkter eller prosesser. Prisen har lange tradisjoner og nyter stor prestisje blant leverandørene.

Stiftelsen Nor-Fishing deler også ut en pris for Beste Stand. Denne prisen ble etablert i 2013.

Det siste innen oppdrettsteknologi

Moderne oppdrett er blitt mer og mer komplisert og vitenskapelig. Norsk oppdrett kjennetegnes blant annet ved systematisk anvendelse av vitenskapelige resultater. Derfor er moderne oppdrettsindustri i dag en kunnskapsindustri med svært avansert teknologi. Dette gjelder på alle felter: innen avl, fôr og fôringsregimer, biomassemåling, konstruksjon og drift av flytende merder, nøter, sikkerhetsutstyr, brønnbåter, behandling av fisk, veterinærmedisin, vaksiner etc.

Det aller siste innen slik teknologi blir presentert på Aqua Nor.

Studentdag

Næringen har behov for å tiltrekke seg de beste hodene for å kunne utvikle seg videre. Derfor har Stiftelsen Nor-Fishing etablert en egen Studentdag med god hjelp fra NTNU, Brohode Havbruk 2050 og regionale samarbeidspartnere.

Studentdagen er på Aqua Nors siste dag, torsdag, og alle studenter får gratis adgang til messen. Det blir arrangert et eget seminar til inspirasjon for studentene, før de besøker messeområdet hvor studenter kan treffe de bedrifter og organisasjoner som har lyst å samarbeide eller er på jakt etter nye medarbeidere. Les mer om Studentdagen og påmelding her:
Delta på Studentdagen 2023 – Aqua Nor