Sol og god stemning på Skansen: Perfekte forhold for dåp av nye fartøy

Sol og god stemning på Skansen: Perfekte forhold for dåp av nye fartøy

23. august 2023  ·  Ukategorisert

Å døpe nye flåter, båter og andre fartøy under Aqua Nor har blitt en gjenganger fra år til år. To av årets dåper fant sted på Skansen under andre dag av messa. Vi har tatt en prat med ScaleAQ og Fosen Yard om leveransene og sjekket stemninga på den flytende delen av messeområdet.

Med godt oppmøte på begge lokasjoner, servering, musikk, sol og smilende fjes, er alt lagt til rette for to vellykkede dåper. Og vellykket blir de begge!

ScaleAQ med ny vannfôringsflåte til Norcod

Først ut er ScaleAQ som skal overlevere sin nye fôringsflåte til Norcod.

Stålflåten har vannfôring og en makskapasitet på 400 tonn fôr – som gir en god fleksibilitet for Norcod når de skal fôre torsken sin.

— De som skal jobbe på flåten vil oppleve en annen arbeidstilværelse enn de er vant med fra før på kommersielle lokaliteter. Det er så å si ingen støy på flåten, siden fôret transporteres gjennom vann som lager mindre lyd enn luftfôring, forteller Rune Blomstervik, spesialrådgiver i ScaleAQ.

Norcod og ScaleAQ forteller at samarbeidet har utviklet seg til å bli som et ekteskap, noe som får de oppmøtte til å trekke ekstra på smilebåndet.

— Vi skal innrømme at vi var litt utro i starten av samarbeidet vårt, men da Scale kom til oss og sa at de kunne klare å levere en vannfôringsflåte slik vi ønsket, var det ingen tvil om at vi ønsket å jobbe med dem. Og nå er ekteskapet vårt solid og ser svært lovende ut for fremtiden, forteller Tsjipke Deuzeman, CPO i Norcod – med et glimt i øyet.

Se Rune fortelle om den nye vannfôringsflåten:

Fosen Yard med ny lokalitetsbåt til MOWI

Noen meter lenger bort på kaia finner vi den nye arbeidsbåten fra Fosen Yard. Båten skal brukes på MOWI sin lokasjon på Hitra. Her skal den benyttes til alt som har med den daglige driften ved lokasjonen å gjøre.

— Båten er skreddersydd på bestilling og tilpasset vår drift på lokasjonen. De som skal operere båten har fått være med å si hvordan de vil ha det på sin egen arbeidsplass, og det har betydd mye for oss, forteller Håvard Larsen, teknisk leder i MOWI.

Båten er nummer tre i rekken av en leveranse på totalt ni arbeidsbåter.

— For oss er det veldig spennende å få jobbe med MOWI som en av de største aktørene i bransjen. Vi bygger jo alt her på Fosen, så det forenkler jo oppfølgingen for dem. Det er kort vei mellom oss, og det tenker jeg er en fordel for begge parter og samarbeidet, forteller Anders Straumshaug, CEO i Fosen Yard.

Anders og resten av gjengen i Fosen Yard har stått på dag og natt den siste tiden for å få båten ferdig i tide til Aqua Nor. Ferdige ble de, og her i solsteken henger champagneflasken klar til å poppes for å døpe den nye båten MS Gullholm.

— Det passer ekstra bra å ha dåpen i dag siden det er Aqua Nor. Vi var faktisk ikke sikre på om vi skulle rekke det, men det gjorde vi heldigvis. Nå er dåpen unnagjort og nøklene overlevert til MOWI, så nå skal vi feire videre, spise middag og kose oss på messa, avslutter Anders.

Se Anders og Håvard fortelle om den nye arbeidsbåten her: