Stort internasjonalt oppmøte: Møt den skotske paviljongen

Stort internasjonalt oppmøte: Møt den skotske paviljongen

22. august 2023  ·  Ukategorisert

Den imponerende skotske paviljongen åpnet offisielt klokken 12 i Hall D på årets Aqua Nor-messe. Skottland har en viktig posisjon i havbruksindustrien, og vi er utrolig glade for å ønske dem velkommen til bransjens viktigste møteplass.

Forrige Aqua Nor ble avholdt i 2021. Den gang deltok skottene kun på Aqua Nor Digital grunnet pandemien. I år er de tilbake i Trondheim Spektrum – samlet under en lett synlig stand i Hall D.

Stor deltakelse på stand-åpningen

Åpningen av den skotske paviljongen tiltrakk seg titalls – om ikke over hundre (oppmøtet var så stort at vi fikk problemer med å telle) – besøkende. Begivenheten ble sparket i gang av en kiltkledd sekkepipespiller, som fikk stor applaus for ærverdige toner.

Vi tok en prat med førstegangsdeltaker Amber Irwin Moore – som er akvakultur-konsulent for Sam’s Enterprise (Scottish Association for Marine Science) – rett før åpningen. Moore forklarer at flere av de skotske bedriftene som er på Aqua Nor, har kontorer i samme bygg hjemme i Skottland.

Jeg ser flere kjente fjes her, selv om vi representerer forskjellige bedrifter. Noen av oss arbeider med akvakultur, noen med oppdrett av tang. Jeg arbeider selv med et produkt som sporer partikkelbølger fra lakseoppdrettsanlegg, sier Moore.

Flere land representert

Det er ikke Moore sin første akvakultur-konferanse, men det er hennes første gang på Aqua Nor. Med kort tid til åpning, har hun ikke rukket å besøke mange av de andre utstillerhallene selv enda, men fra det hun har sett så langt har hun følgende å si:

  Aqua Nor er utrolig stort: Definitivt på en helt annen skala enn andre konferanser jeg har vært på tidligere.

Det internasjonale oppmøtet på Aqua Nor 2023 er betydelig. Tradisjon tro stiller den danske paviljongen sterkt – i tillegg tyder mye på at utstillere og besøkende fra hele verden er til stede i Trondheim Spektrum i år.