Oppsummering av Aqua Nor 2021

Oppsummering av Aqua Nor 2021

27. august 2021  ·  Ukategorisert

Fire eksepsjonelle messedager er nå over, og den første hybride versjonen av Aqua Nor er offisielt overstått. Tusenvis har fulgt messen både digitalt og i Trondheim – les oppsummeringen av årets fantastiske messedager!

Med stort oppmøte fra alle ledd av verdikjeden i hele næringen – og med en flott atmosfære – har vi nok en gang sett at Aqua Nor er næringens viktigste møteplass. Etter måneder og år med digitale møter har stemningen på den fysiske delen av messen nærmest vært euforisk og rundt omkring på standene har det vært store smil og gode møter.

Samtidig Aqua Nor for første gang blitt avholdt på en digital plattform, som har fått fantastiske tilbakemeldinger. Arne Hjeltnes og Karen Kirstine Østerhus har loset 9200 digitale besøkende gjennom messedagene og introdusert oss for kjente og ukjente fjes, flotte faglige og kulturelle innslag – og en rekke innblikk i den fysiske delen av messen.

Digitalt kickoff

SINTEF, NTNU og ledelsen i Aqua Nor tjuvstartet årets messe på mandag, med den heldigitale konferansen «More Food from the Oceans. Blue is the New Green». I Trondheim Spektrum startet messen med åpningsseremonien på tirsdag, der Innovasjonsprisen gikk til SeaRAS.

Stemningsrapport fra tirsdag:

Prisutdelinger

I tillegg til den prestisjefylte Innovasjonsprisen, ble det utdelt flere populære priser på onsdag. I år har vi for første gang kåret to vinnere av Årets Beste Stand-prisen – en digital og en fysisk vinner. I tillegg ble vinnerne av NM i sjømat premiert under den digitale messen.

Kontrakter og avtaler

At folk var svært sultne på å treffes igjen vises tydelig på de mange møtene og nye avtalene som er inngått under messen. Det er inngått kontrakter i alle prisklasser.

Dåp og festligheter

Messedagene har vært svært innholdsrike og varierte, med høy kvalitet på faglige innslag og debatter i ene enden – og festligheter i andre enden. Den storartede festmiddagen ble arrangert på tirsdag, etterfulgt av uformelle Night Fish på onsdag.

Torsdag skinte solen endelig over Trondheim, og dåpen av AQS Tor var en stor suksess på Skansen – med tjukt av besøkende, band og høytidelig markering av dåpen.

Studentdag

Tradisjon tro avsluttet messen med studentdagen på fredag. I år hadde nærmere 1000 studenter registrert seg – en oppgang på 40 % fra tidligere år! Mange fulgte studentdagen digitalt, og antall studenter på den fysiske messen nådde maks kapasitet.

Et gjennomgående tema i flere av fredagens foredrag var viktigheten av å utdanne flere, dyktige mennesker som driver næringen fremover. 

Høy aktivitet på sosiale medier

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra både besøkende og utstillerne på det store løftet vi har gjort på Aqua Nor sine sosiale medier-plattformer. Det er veldig gøy at så mange har delt glimt fra egen messedeltagelse, og tagget Aqua Nor.  

Ledelsen oppsummerer

For ledelsen i Aqua Nor har årets messe overgått alle forventninger.

Fjorårets søstermesse ble arrangert heldigitalt med kort planleggingstid. I år har det vært god tid til å planlegge den digitale delen til Aqua Nor, mens beslutningen om å avholde fysisk messe ble tatt så sent som i mai. For Aqua Nor ble det altså knapt med tid til å gjøre klar messen i Trondheim.

– Ikke bare er jeg veldig fornøyd med at vi klarte å gjennomføre en så god fysisk messe, men jeg er også svært positivt overrasket over antall besøkende, sier Kari Steinsbø, som har hatt ansvar for den fysiske messen.

Daglig leder i Aqua Nor, Kristian Digre, er fornøyd med den digitale plattformen som for første gang ble brukt under Aqua Nor. Den digitale delen av messa vil bli et fast tillegg til alle fremtidige messer – og skal videreutvikles over tid.

– Vi er på mange måter i startfasen med det digitale konseptet, og har allerede fått gode tilbakemeldinger fra utstillere som setter pris på muligheten til å treffe folk digitalt. I år har vi hatt 80 heldigitale utstillere, i tillegg til de 550 utstillerne som har hatt fysisk stand i Trondheim Spektrum, sier han.

Holder åpent til 2022

Til sammen har ca. 100 foredrag blitt sendt på den digitale plattformen. Plattformen blir værende åpen for alle som har deltatt på Aqua Nor i år frem til 1. august 2022.

Les også: Heldigitale Team Skottland planlegger å bruke plattformen fremover

Kort tid etter avslutningen av messen i Trondheim, legges alle foredrag ut i webinarområdet. Ta gjerne flere turer innom messen det neste året!

Tusen takk til alle utstillere, besøkende, studenter og samarbeidspartnere for en fantastisk messe! Vi ses i 2023.