Robotkonsept lansert på Aqua Nor – forhåndsbestillingene ryr inn

Robotkonsept lansert på Aqua Nor – forhåndsbestillingene ryr inn

27. august 2021  ·  Ukategorisert

Det inngås avtaler i fleng under årets messe! Det har blant annet oppstartsbedriften Watbots erfart etter at de lanserte sitt innovative robotkonsept for å fjerne algegroe i nota. Under de to første messedagene fikk de inn hele 45 forhåndsbestillinger fra sine testkunder – en milepæl, ifølge daglig leder i Watbots.

Vi treffer daglig leder i Watbots, Håvard Lillebo, på stand i utstillerhall D. Her forteller han engasjert om massiv respons på konseptet.

Vi har bevisst ventet til Aqua Nor med å lansere konseptet for næringen. Responsen har vært ekstremt bra, og det er svært lav risiko knyttet til å forhåndsbestille. Det koster tusen kroner i bestillingshonorar per robot, og vi tror mange flere kommer til å skrive seg opp på lista før messen er omme.

Daglig notvask

Roboten består av to deler – en på hver side av notveggen – som holdes sammen av kraftige magneter. I tillegg til at den daglig går over nota og holder den algefri, skanner den nota for hull og skader.

Roboten er fremdeles under utvikling i samarbeid med testkundene våre. Vi bruker blant annet maskinlæring for å gjøre roboten skikkelig smart, og tester den i merdene til tre av våre kunder, sier Lillebo.

Full lansering på neste Aqua Nor

Alle som har skrevet seg opp på lista over forhåndsbestillinger vil få VIP-status hos Watbots. Det innebærer en hånd på rattet i produktutviklingen, tett oppfølging og kontinuerlig informasjon om hvordan utviklingen går.

Vi er veldig stolte over å ha kunder som stiller seg i kø før full lansering. Roboten skal setter i drift til neste år, og i 2023 kommer vi tilbake til Aqua Nor for full lansering, avslutter Lillebo.