Tilbakeblikk på historiens første dag med hybridmesse

Tilbakeblikk på historiens første dag med hybridmesse

24. august 2021  ·  Ukategorisert

Dørene på messen er lukket for dagen, og dagens livestrøm er også avsluttet. Vi kan se tilbake på en innholdsrik dag – både på den digitale plattformen og på messeområdet i Trondheim Spektrum og på Skansen.

Etter at styreleder Kjell Ingebrigtsen og styrenestleder Guri Riple i Stiftelsen Nor-Fishing hadde ønsket velkommen til messen, kunne Trondheims ordfører Rita Ottervik ønske velkommen til arrangørbyen. Ottervik var lettet over at Aqua Nor 2021 ble arrangert.

— Aqua Nor er et av de viktigste arrangementene i Trondheim, og ikke minst den viktigste messen for næringa i verden. Vi trenger en sterk havbruksnæring for å nå bærekraftsmålene vi som verdenssamfunn har forpliktet oss til – og Aqua Nor er et viktig sted for å bygge denne sterke næringa, sa Ottervik i sitt innlegg.

Se stemningsrapport fra messen på Facebook:

Norske verdier som konkurransefortrinn

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen var også innom viktigheten til kunnskapshovedstaden Trondheim, med det vitenskapelige miljøet rundt NTNU og SINTEF som grunnmur. Samtidig trakk han frem norske verdier.

— Vi oppfordrer til vekst, så lenge den er bærekraftig. Og nettopp dette med å leve med harmoni med naturen er vi dyktige på i Norge.

Storbritannia og Norge deler kunnskap

Ingebrigtsens britiske kollega, Victoria Prentis fra det britiske parlamentet, var ute på sin første reise som fiskeriminister.

— Den første eksporten vi vet av fra Norge til Storbritannia foregikk på 800-tallet. I dag er forholdet vårt basert på vennskap, samarbeid og handel. Norge har jo også ganske mye mer erfaring enn oss med å være en kystnasjon på utsiden av EU, så her har vi nok mye å lære, sa Prentis til latter fra salen. Hun snakket også mye om den sterke posisjonen Skottland har fått som oppdrettsnasjon, og understreket at skotsk laks nå er den mest eksporterte matvaren i hele Storbritannia.

Se noen bilder fra dagen på vår Facebook-side:

Vinneren av Innovasjonsprisen

Deretter ble SeaRAS presentert som vinneren av Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2021.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aqua Nor (@aqua_nor)

Tett i tett med godbiter i den digitale plattformen

På den digitale plattformen kunne følgerne se både på Aqua Nor Live-kanalen og den parallelle livestrømmen på Science&Research-kanalen.

Programlederne loset oss fra debatter om forbedring av næringas omdømme og særskatter, til spennende besøk på standene rundt omkring i hallene, musikalske innslag og intervjuer med studenter – for å nevne noe i den innholdsrike livestrømmen.

Høyt faglig nivå gjennom hele dagen

På Science&Research-kanalen var skjæringspunktet mellom biologi og teknologi i fremtiden tema, med en lang rekke tungvektere i panelet. Etter lunsj var det et nytt panel med dyktige fagfolk som snakket om havbruk ved utsatte lokaliteter, før et nytt panel fortsatte dagen med å snakke om bedre utnyttelse av ressursene som kreves. Til slutt var det et Nofima-panel som snakket om hvordan fiskens biologi utfordrer ny teknologi.

Følg med videre

Logg inn i den digitale messeplattformen for å følge det digitale programmet onsdag, torsdag og fredag.