Amerikanske Tidal lanserer banebrytende teknologi på Aqua Nor Digital 2023

Amerikanske Tidal lanserer banebrytende teknologi på Aqua Nor Digital 2023

16. mai 2023  ·  Ukategorisert

Tidal har sammen med verdens ledende sjømatselskap Mowi, utviklet en unik undervannssensor- og analyseplattform for å overvåke oppdrettslaks. Aqua Nor Digital 2023 blir den første kommersielle messen hvor Tidal deltar som utstiller.

Tidal har hovedkontor i Mountain View i California, og har sitt utspring fra det Alphabet-eide forskningsforetaket X -The Moonshot Factory (tidligere Google X). Teamet består av ledende forskere innen datateknologi, oseanografi og robotikk som kombinerer maskinlæring med en ny type undervannspersepsjon, og resultatet er en helt ny måte å overvåke merder og fiskehelse. Tidal ble startet i 2017, og har etablert seg med prosjekter i flere store oppdrettsnasjoner, men det hele startet med feltarbeid i Norge.

– Som utstiller på Aqua Nor Digital 2023 kan vi presentere vår ekspertise innen kunstig intelligens, maskinlæring, edge computing og havsimulering. Vi vil vise videoer som demonstrerer systemene fra felt og besøkende kan enkelt laste ned informasjonsmateriell, sier Kira Smiley, Business Development Manager i Tidal.

Etter en omfattende forsknings- og utviklingsfase med felttesting og datainnsamling, ser Smiley og teamet frem til å lansere Tidal kommersielt.

Den digitale messen er åpen i et helt år for besøkende, noe Smiley mener er en stor fordel.   

– Den digitale standen gir oss god tid til å presentere løsningen for industrien. Den fysiske messen er på tre dager, men i løpet av et år vil vi kunne nå ut til langt flere i den digitale plattformen. Vi gleder oss til å delta på Aqua Nor 2023 Digital som en del av vår første store messelansering, sier Smiley.

Norsk samarbeid

Samarbeidet med mellom Tidal og Mowi startet da sjømatgiganten var på jakt etter en bedre løsning som kunne overvåke helsen til oppdrettslaks, på en mer bærekraftig og kostnadseffektiv måte. Ved å kombinere ny kamerateknologi, kunstig intelligens og programvareekspertise, kan Tidals system spore og modellere fiskeatferd, miljøforhold og laksens helse over tid med høy presisjon og nøyaktighet.  

– Aqua Nor er stedet å være når du er en del av havbruksnæringen. Det er viktig for oss å være representert som utstiller for nettverksbygging, men jeg har også sikret meg billetter til både festmiddagen og Aqua Nor-konferansen 2023, sier Smiley.

Aqua Nor Digital åpner sine digitale dører 1. juni 2023, og vil være tilgjengelig for besøkende frem til juni 2024.

Lyst til å delta som digital utstiller? Les mer her: Opplev messen der du er – meld deg på Aqua Nor 2023 Digital – Aqua Nor