Aqua Nor-konferansen mandag 21. august: “More food from the oceans. Contributing to the green shift through expanding aquaculture production”

Opplev en konferansedag fullspekket med interessante og tidsaktuelle tema. Mandag 21. august sparker vi i gang messeuken med Aqua Nor-konferansen “More food from the oceans – Contributing to the green shift through expanding aquaculture production”.

— Vi presenterer i år et program som peker på viktigheten av de marine ressursene og hvordan vi kan bidra til det grønne skiftet ved å utvide havbruksproduksjonen. Dette er et veldig aktuelt tema, ikke bare i Norge, men i et globalt perspektiv, innleder Karl Andreas Almås, spesialrådgiver og havbruksekspert ved SINTEF Ocean og medarrangør av konferansen.

Tid: Mandag 21. august, kl. 09:00 til 16:30
Sted: Clarion Hotel Trondheim
Språk: Konferansen holdes på engelsk
Pris: kr. 1900,-

Inkluderer: Deltakelse, lunsj og kaffe/ frukt/ snacks

Årets program

Programmet under årets konferanse er delt i tre deler, med mange spennende undertema.

Programmet oppdateres fortløpende med tema og foredragsholdere. Foredragene holdes på engelsk.

10:00-10:15The impact of climate change on the global food production – Manuel Barange, FAO
10:15-12:00Contributing to the green shift
10:15-10:30Food production in the sea contributing to the climate solution – Peter Haugan – Project Director, Institute of Marine Research
10:30-10:45Seaweeds: Key to the turquoise shift at the intersection of the blue and green worlds –
Thierry Chopin, Univ. New Brunswick, St. John, Canada
10:45-11:00Feed as a limiting factor for carnivore aquaculture growth – Karl Almås, SINTEF Ocean
11:00-11:15The power of genetics – Trina Galloway – Manager of external relations and CSR, AquaGen
11:15-12:00Q&A: Sea vs. land – Dr Bente E. Torstensen
  
12:00-13:00Lunch
  
13:00-14:30Focus on production
13:00-13:45New aquaculture concepts. Report from China. Deep blue – Professor Gao Qin-feng – Ocean University of China
13:45-14:00What happens in the Mediterranean hatcheries? Nikolaos Mitrizakis, CFEED
14:00-14:15Shrimp production in Asia. Environmental limits – Prof. Patrick Sorgeloss
14:15-14:30Asian marine fish; an ocean of opportunities – Patrick Waty, CEO, INVE Belgium
  
14:30-15:00Coffee break
  
15:00-16:30Factors limiting more food from the oceans
15:00-15:15Biodiversity, a limiting factor for more food from the oceans? Rachel Tiller – Chief Scientist, SINTEF Ocean
15:15-15:30Is energy price & capacity a show-stopper for substainable growth? Svein Olav Munkeby – CEO, NTE Marked
15:30-15:45Investing in blue future – Thomas W. Grieg – Investment Director, Grieg Kapital
15:45-16:00An attractive low trophic menu? – Jonas Nåvik
16:00-16:30Summary of the day – Arne Hjeltnes and Karl Almås