Aqua Nor-konferansen mandag 21. august: “More food from the oceans. Contributing to the green shift through expanding aquaculture production”
Opplev en konferansedag fullspekket med interessante og tidsaktuelle tema. Mandag 21. august sparker vi i gang messeuken med Aqua Nor-konferansen “More food from the oceans – Contributing to the green shift through expanding aquaculture production”.
— Vi presenterer i år et program som peker på viktigheten av de marine ressursene og hvordan vi kan bidra til det grønne skiftet ved å utvide havbruksproduksjonen. Dette er et veldig aktuelt tema, ikke bare i Norge, men i et globalt perspektiv, innleder Karl Andreas Almås, spesialrådgiver og havbruksekspert ved SINTEF Ocean og medarrangør av konferansen.
Tid: Mandag 21. august, kl. 09:00 til 16:30
Sted: Clarion Hotel Trondheim
Språk: Konferansen holdes på engelsk
Pris: kr. 1900,-
Inkluderer: Deltakelse, lunsj og kaffe/ frukt/ snacks
Årets program
Programmet under årets konferanse er delt i tre deler, med mange spennende undertema.
Programmet oppdateres fortløpende med tema og foredragsholdere. Foredragene holdes på engelsk.
10:00-10:15 | The impact of climate change on the global food production – Manuel Barange, FAO |
10:15-12:00 | Contributing to the green shift |
10:15-10:30 | Food production in the sea contributing to the climate solution – Peter Haugan – Project Director, Institute of Marine Research |
10:30-10:45 | Seaweeds: Key to the turquoise shift at the intersection of the blue and green worlds – Thierry Chopin, Univ. New Brunswick, St. John, Canada |
10:45-11:00 | Feed as a limiting factor for carnivore aquaculture growth – Karl Almås, SINTEF Ocean |
11:00-11:15 | The power of genetics – Trina Galloway – Manager of external relations and CSR, AquaGen |
11:15-12:00 | Q&A: Sea vs. land – Dr Bente E. Torstensen |
12:00-13:00 | Lunch |
13:00-14:30 | Focus on production |
13:00-13:45 | New aquaculture concepts. Report from China. Deep blue – Professor Gao Qin-feng – Ocean University of China |
13:45-14:00 | What happens in the Mediterranean hatcheries? Nikolaos Mitrizakis, CFEED |
14:00-14:15 | Shrimp production in Asia. Environmental limits – Prof. Patrick Sorgeloss |
14:15-14:30 | Asian marine fish; an ocean of opportunities – Patrick Waty, CEO, INVE Belgium |
14:30-15:00 | Coffee break |
15:00-16:30 | Factors limiting more food from the oceans |
15:00-15:15 | Biodiversity, a limiting factor for more food from the oceans? Rachel Tiller – Chief Scientist, SINTEF Ocean |
15:15-15:30 | Is energy price & capacity a show-stopper for substainable growth? Svein Olav Munkeby – CEO, NTE Marked |
15:30-15:45 | Investing in blue future – Thomas W. Grieg – Investment Director, Grieg Kapital |
15:45-16:00 | An attractive low trophic menu? – Jonas Nåvik |
16:00-16:30 | Summary of the day – Arne Hjeltnes and Karl Almås |