Aqua Nor Youth

Under verdens største teknologimesse for havbruksnæringen inviterer Stiftelsen Nor-Fishing skoleklasser fra barneskolen til å komme tett på havet og alle mulighetene som finnes i det blå havrommet. Vi ønsker å vekke nysgjerrighet og interesse, skape engasjement og spre kunnskap.

Deltagelse er gratis for alle skoleklasser som ønsker å være med. Alle barn og unge har på en eller annen måte et forhold til havet. Det gjennom å spise fisk og sjømat, bading, plukke stein og skjell i fjæra. Eller fange tanglopper og små krabber til å ha i bøtta på en varm sommerdag.

Fra hav til bord er en lang prosess. Det starter med at fisk og sjømat høstes for så å fraktes til land, sløyet og lagt på is. Deretter fraktes råvarene ut til for eksempel butikker og restauranter. Hjemme spises både fisk eller sjømat kokt, stekt, grillet, dampet og marinert.

På Skansen venter et morsomt, lærerikt og engasjerende program. Her vil elevene bli inspirert til å bruke alle sansene sine, undre seg, stille spørsmål og finne svar på:

  • Hvorfor det er viktig å ta vare på havet?
  • Hvordan kan alle bidra til et bærekraftig hav og havbruk?
  • Hvor enkelt det er å lage digg og smart mat med fisk og sjømat.
  • Biologisk mangfold i eget nærmiljø.
  • Høsting og bruk av naturressurser.
  • Hvilke jobber man kan ha i sjømatsektoren og hva man gjør i disse yrkene.

Som en rød tråd – eller snarere grønn og blå tråd – gjennom hele arrangementet ligger respekten for havet og hvordan vi sammen bidrar til at alle får nyte godt av alt det havet har å by på, det også i fremtiden. Arrangementet er gratis og primært tilpasset for 3. – 7. klasse, men også ungdomsskoleklasser vil ha utbytte av å delta.

Datoer for arrangementet

  • Tirsdag 19. august
  • Onsdag 20. august
  • Torsdag 21. august

Tidspunkt

  • Kl. 9.00-11.00
  • Kl. 11.30-13.30

Sted

Skansen i Trondheim – på fremsiden av Trondheim Seilforening og Steinerskolen.
Transport: Rutebuss og gå av påbussholdeplassen «Skansen».

Aqua Nor Youth er fullbooket, og booking blir satt på venteliste.